Doggmas Bullmastiffs

 

 

 
 

StartsidanOm Doggmas
Mina Hundar
Fotoalbum
Aktuellt
Rasstandard
Länkar
 

 

 

 

Länk till Webbmaster

Bullmastiffen IsaacJag växte upp med en Schäfer som blev 15 år gammal samma år som jag själv fyllde 15, alltså finns hundintresset med sedan barnsben.

Den första egna hunden införskaffades år 1965 och var en svart Grand Danois hane.
1967 flyttade jag och min familj från storstaden till landet och började därefter så sakteliga att föda upp Grand Danois.

I slutet av sextiotalet började vi att leta efter ytterligare en ras. Vi sökte bland Engelsk Mastiff, men vad som då fanns imponerade inte särskilt. På en utställning i Stockholm, stötte jag så ihop med Fin o S UCH Cassandra of Old Burford och föll direkt. Detta ledde till att vår första Bullmastiff, S o N UCH Samantha de Perros Leonados, 9 veckor gammal kom till oss från Finland år 1970.

Därefter har det alltid funnits Bullmastiff i huset. Grand Danois fanns jämsides med fram till 1993.

1973 började jag och min dåvarande man diskutera behov och intresse av en rasförening för Bullmastiff med några av våra valpköpare. Följden av dessa diskussioner blev att en rasklubb bildades samma år, vilken alltså år 2003 firar trettioårsjubileum.

Som aktiv uppfödare har nog min utställnings/tävlingsintresse tyvärr alltidBullmastiffen Hatty varit väl dåligt. Givetvis har jag visat fram ett antal av mina hundar till championat, men det viktigaste och grunden i min inställning är densamma som min målsättning:

Att föda upp rastypiska, sunda hundar med bra mentalitet, vilka ska få ett bra liv hos sina framtida ägare, mina valpköpare.